2020. október 26., hétfő

Szenzációs mesekönyv, a kisfiam alig tudta letenni

 

Ugye te is sokszor álmodozol ilyesmikről? Hogy az éppen olvasni tanuló gyermeked, beleszeressen egy mesekönyvbe, és olvasni akarjon. Elárulom, ez nem álom, ez a valóság. Melyik ez a mesekönyv? Elmesélem.

Van nekem egy kedves ismerősöm, aki meséket ír, megrendelésre, és 0-99 korig bárkinek, bármiről képes némi háttér információ birtokában mesét írni. Fantasztikus képesség, ugye? Én is így gondolom.

Erikát nagyjából kettő éve ismertem meg a Facebook-on. Egy jótékonysági akcióval kapcsolatban. Láttam jóságát, hogy a saját gondozásában megjelent mesekönyvéből beteg gyermekeknek ajánlott fel, karácsonykor. A szimpátia azonnal kialakult, s innentől kezdve nyomon követem munkásságát, hiszen a mesék világa mindig is elvarázsolt. Láttam új mesekönyvet adott ki, azonnal éreztem ez kell nekünk!

Mivel a kisfiam most második osztályos, és szereti, ha mesélek neki esténként, nem is volt kérdés többé, postán érkezett is a Segítség, seprű lett a nagymamám! Ez a mesekönyv címe! A borítót látva, már mosolyogtunk, az illusztráció is remekmű.

Felirat hozzáadása

Szóval, eljött az este. Letelepedtem utódom ágya szélére, és olvasásba kezdtem. Szabály nálunk, hogy minden este mindig csak egy részt olvasok el. Így történt ez most is.
Lámpa leolt, puszi, jó éjt. Másnap otthon suli után, szólok neki, hogy jöhet ebédelni. Nem jött. Szólok még egyszer, jó anyaként meg vagy még kb. úgy százszor, s aztán bevettem magam a szobája irányába.
Ami fogadott? Maga az álom. A gyerekem ül a földön és olvassa a mesekönyvet! Magától, önállóan! A seprűs nagymamás ennyire izgatta?

- Anya, már kíváncsi voltam nagyon, hogy mi fog történni!

Azt hiszem, mondhatnám én, hogy ilyen szuper, meg olyan szuper ez a mesekönyv, nem szoktam alapból sem reklámozni, mégis azt hiszem, hogy a legnagyobb bizonyítéka e könyv varázslatára, a kisfiam. Elővette, és olvasta tovább, mert érdekelte, mert tudni akarta mi lesz.

Azt gondolom, az a művészet, ha a mai robogó világban, valaki olyant alkot, ami leköti egy gyermek figyelmét. Ezek a gyerekek, csihi-puhi, akció-mesehősökön nőnek fel, ahol az agresszió mellet fröccsen a vér, akkor is, ha te nem ülteted direkt a TV elé, mert az oviban és a suliban az arcába mászik a többi gyerektől. A Hulk, a Pókember, és a még durvább arcok, ott vannak a pólókon, a játékboltok polcain. Vagy a nagyon idegesítő Mása és a medve, vagy az irtó csúnya Peppa family. Ugye? Mégis olyan mesét írni, a mai gyerkőcöknek, ami vonzza a gyereket, és olvasására ösztönzi, na, az már nem semmi!

Én azt mondom, tegyél egy próbát te is. A bizonyító erejű fotó a bejegyzésben.

Nagyon köszönöm, hogy van olyan meseíró, mint Koncz Erika.

Az alábbi linkeken tudod felvenni a kapcsolatot Erikával, és megrendelni a mesekönyvet, vagy egyedi mesét kérni:
Facebook / Ercsimese/

Weboldal / Ercsimese

Illusztráció / Korom Fatime Hella

 

 

Neked mi a véleményed?

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést!


Puszi: PinkAnyu

 

Ha tetszett ez a bejegyzés oszd meg másokkal is.

Blogom friss, naprakész Facebook oldala: PINKANYU

A Facebook legpozitívabb csoportja: POZITÍVAN ÉLŐK

 

 

Képek forrása: Saját képek 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Amikor a halálból jöttem vissza - Pink lelkem tükre

  Sokszor azon kapom magam, hogy mosolygok. Csak úgy, látszólag különösebb ok nélkül.