2020. október 21., szerda

Ugye tudod, hogy amíg van mit adnod, addig végtelenül gazdag vagy?

 

 

Néha úgy érzem, valami kakukk madár vagyok. Sokszor vagyok úgy, hogy jó volna ez meg az, vagy amaz (mondjuk toronyóra lánccal), de néhanapján megállok egy-egy pillanatra, és elgondolkozom.

Aki ismer annak furcsa lehet, és el sem tudja képzelni a bohóckodós nevettetős Loncit, mint komolyan megálló elgondolkodó nőt.
Aki kicsit jobban ismer, az már tudja, igyekszem jó kedvet vagy mosolyt adni - még akkor is, ha épp szenvedek, lelkileg vagy testileg.

 


Egy-egy ilyen elgondolkodás alkalmával, körülnézek, és nem csak nézek látok is

Anyukám mondogatta régen: "Ne csak nézz, láss is!" - és milyen igaza volt. :)
Amikor ilyen kis pillanatnyi szüneteket adok magamnak a sodródó mindennapjaimban, akkor látok.
Látom, amim van:
Szép gyermekem, hűséges rendes férjem, és otthonom, kertem, nyaralóm, egészségem. Aztán meglátom a fényeimet, amiket én adok másoknak, és ezernyi tündér reppen körbe ilyenkor. Csillámpor lengi körbe a lelkem, érzem amint dobban a szívem.


Aztán arra gondolok másoknak mit jelentek:
Egy igazi mindig stabil szerető anyát, egy hűséges odaadó feleséget, rendes gyermeket, ölelő karokat, könnytűrő széles vállakat, gondoskodó barátot, adakozó jótevőt.

Azt hiszem, én másként élem meg a gazdagságot. Olyasmit képzelj el, mintha mindennap karácsony volna a lelkedben. Ezért is furcsállom, hogy az emberek többsége, csak a szeretet ünnepén adományoz, vagy szeret.. Pedig mennyivel szebb volna a világ, ha mindennap olyan gondolataink volnának, mint karácsonyi ünnepek táján. Ha törődnénk családtagjainkkal, ha meglátogatnánk őket, ha fogadnánk a látogatásukat, ha igazi ajándékot adnánk és ők is nekünk, nemcsak a csillogó papír, és szokott kedves mosoly, amit épp az alkalomra vettünk fel.. 


És, ha nem ismersz egyáltalán engem, akkor most ezt gondolod rólam a fentieket olvasva:
Szegény csaj lejöhetne a szerről, furcsa hallucinációi vannak, tündérkék, meg csillámpor. jaj legalább a gyereke kedvéért leállhatna a cuccal.. :D :D

Pedig esküszöm habcsókon (csokoládén, cukorkán, szaloncukron kívül) nem eszem semmi károsat, nem élek semmi káros szenvedéllyel. Na jó kávézom. Sokat. Nagyon sokat.. :D

Elmondhatok neked valamit? Jól figyelj!
Míg van mit adnod -legyen az mosoly, játék, szeretet, egy ölelés, vagy egy jó szó, egy kedves odapillantás- addig végtelenül gazdag vagy!

Ez a lényeg, a belülről fakadó gazdagság.

 

Puszi: PinkAnyu

 

 

Ha tetszik a blogom kérlek kövesd a facebook oldalamon: PINKANYU


Képek forrása: Pixabay.com

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Amikor a halálból jöttem vissza - Pink lelkem tükre

  Sokszor azon kapom magam, hogy mosolygok. Csak úgy, látszólag különösebb ok nélkül.