2015. december 14., hétfő

Filléres karácsonyi ablak


Már rég elkezdtük a ház díszítését, még a szomszéd kislány is átjött, az őszi szünetben.. Igen, ne nézz őrültnek, kérlek!
Oké, nem az a „jobb később, mint soha” típus vagyok. Aláírom. De tényleg, nem tudom elég korán kezdeni a szívem aranyba öltöztetését, mert karácsonyra ragyogni kell.

Minden ami fájt, el kell múljon, minden ami rossz, jóra kell fordítanom. És most nem feng-sihi-suhi mestertől olvashatsz oktatást, nem, csak átlagosnál egy kissé Pinkebb anyától. :)

Nem kell hozzá más, mint én! Na jó, nem is, viccet félretéve!..

Hozzávalók:

- Gyurmaragasztó (ezt kb 4-500 Ft-ból be lehet szerezni, és nagyon sokáig elég, pl egy üveg irodaház minden ablakára bőven elegendő)
- Géppapír – fénymásoló papír
- olló (bőr vagy körömvágó pont alkalmas)
- sablonok
- ablakok.. :D
- és persze végtelen türelem.

És akkor most igen, anyám nevét nem árulom el.. :D Sablont honnét a búbánatosból szerezz?? Hát... Google a barátod? Nekem igen!
Keresőszavaknak használd: Rudolf, rénszarvas, ház, házikó, csillag, hóember, angyal, angyalka, mikulás, gyertya. Azért arra figyelj, hogy Rudolfnál, ne a Rudolf Péter legyen, mert ugyan jó színész, de hülyén mutat az ablakon.. :)

Nincs nyomtatód? Nem is kell! A monitorra teszed a géppapírt és a kinagyított (kép megjelenítése) képet Puha ceruzával (2B-s) finoman lemásolod. Igen, ugyanúgy, mint gyerekkorodban az ablak üvegénél.. :D

Kivágod, szépen türelmesen. Nyugi, nem ördöngösség.
Ha van gyereked, nagyobb kihívás őt lefoglalni addig, hogy a már véres-verejtékkel kinyisszantott sablonjaid ne alakítsa át, tépéses, vagy gyűréses módszerrel.
Nekem három éves a kisfiam, és PukiKapitány lefoglalása egy „írj anyának egy robotlevelet” felszólítás volt. Komolyan, húsz percig fogalmazta, hogy bi-bi-bi-bipp.

Nem kell hatalmas gyermek lefoglalásra gondolni. Elég csak egy olyan mondat, ami megmozgatja kis fantáziáját. Én pl. mindig így csinálom.

12334200_1075519105822203_30698480_o

Aztán persze volt sablon, amit kiszínezett... Megmosolyogtam, és mondtam neki: „milyen szép lett!” Pedig, lehet azt a sablont éjjel alvás helyett vágtam ki.
Ő nem azért rajzolta össze, hogy nekem elrontsa a „munkám”, hanem azért, hogy a kis csillogó szemeivel, várakozó arckifejezéssel megmutassa, milyen szépen dolgozott ő is. Ha így közelítesz a gyermekedhez, hogy belegondolsz, mit miért tesz, hamarabb megérted, elfogadod. Sőt ezt meg is tudod neki tanítani.
Nálunk napirenden a miért? Azért mert.. kell, hogy ki tudja magát fejezni.

Kell, hogy el tudja mesélni az álmát, vágyát, gondolatát. A kommunikáció nagyon sokat segít a gyerekek (testi és) lelki fejlődésében.
Én épp ezért vonom őt be tudatosan mindenbe a kezdetektől. Legyen az főzés, mosás, teregetés, vagy takarítás. Együtt csinálunk mindent. Nem kötelező neki. Játszhat is a szobában, ha szeretne, sőt, kihozhatja a játékait is. Van egy- két szabály, ha főzök nem lehet semmi a földön, mert anyu eltöri, ha rálép, és ha anyu elesik, az nem lesz jó.
A szó amit mond: balesetveszélyes. És érti, mert sokszor megbeszéltük.

Ami a lényeg, a karácsonyi házi díszek készítése, kirakása sokkal jobb egy mosolygó gyermekkel, mint egyedű, de roppant precízen..

Amikor az ablakra felteszed a díszeket így csináld:

- pucold meg az ablakot!
- a papírra tegyél egy lencsényi gyurmaragasztót amit előtte jól meggyúrtál (gittegylet..)
- a papírt lassan nyomd, majd finoma mozgasd meg ott ahol a gyurmaragasztó van. (nem kell erősen, és ha hosszabb a sablon pl: ház, akkor két ponton rögzítsd)

Majd ha végeztél: Tádámm!! Lenyűgöző látványt ad majd a kész mű.

íme:



Jó szórakozást kívánok, és kellemes időtöltést, mosollyal fűszerezett készülődést az ünnepre!

 Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést.

Puszi: PinkAnyu


Ha tetszett ez a bejegyzés oszd meg másokkal is.

Stresszes vagy? Kapcsolódj ki! Kvízeket, fejtörőket itt találsz: TESZTEK, KVÍZEK

Blogom friss, naprakész Facebook oldala: PINKANYU

A Facebook legpozitívabb csoportja: POZITÍVAN ÉLŐK




képek forrása: saját






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Amikor a halálból jöttem vissza - Pink lelkem tükre

  Sokszor azon kapom magam, hogy mosolygok. Csak úgy, látszólag különösebb ok nélkül.