2017. május 11., csütörtök

Mióta megszületett a gyerek, már nem is szexelünk - lopott intimitás


Lopott intimitás, avagy bezavar a gyerek?
Sokan vagyunk azok, akiknek nincs kire bíznia a gyermekét, nincs olyan nagyi, rokon, aki elvinné hétvégére, vagy egy hétre. Persze, szép a család együtt, de mi van a házasélettel?

Nem kívánok tanácsokat osztogatni. Ennek a bejegyzésnek nem is ez a célja. Saját életemből merítek, hátha másoknak is tudok segíteni a válságos időkben. 

Nem egyszerű téma, és sokan nem beszélünk róla. Mert magánügy. Mondván, hogy ne teregessük a „szennyest”, és nem tartozik senkire. Ez így is van, de a szőnyeg alá seprés, a struccpolitika nem jelenti azt, hogy az a tény vagy állapot nincs is. És az sem módszer, hogy amiről nem beszélek, amiről nem akarok tudni, az nincs is.

Zárt fórumokban bizony téma, az "Eltávolodunk egymástól”, "Már nem is szexelünk”, "Mint nő, nem is érdeklem”, "mióta megvan a gyerek/baba nem is voltunk együtt”.
Van tábor aki azonnal lereagálja, "Akkor nem is érdemel téged!”, "Te többet érdemelsz!" , "Keress olyant, aki értékel majd!" 
Ezek azért veszélyes válaszok, mert az éremnek két oldala van. És nem gondolom, hogy a problémákra az volna a megoldás, hogy szítsuk a tüzet, vagy böködjük a fájó sebeket tovább. Egy lelki seb hamar elgennyesedik, és visszafordíthatatlan következményi lehetnek, akár egyébként összeillő párnál.


Van a másik tábor - személy szerint, én is ezt képviselem, ha a véleményemet kéri ki valaki, különben nem "ugatok” bele más életébe. Szóval, ez a tábor másként közelíti meg a helyzetet, kérdéseket tesz fel, kijelentések helyett. Pl. "Miért nem tudtok együtt lenni, mi az akadálya?”  , "Miért nincs szexuális életetek?” , "Nem tudjátok rábízni valakire a gyereket/babát?”

Ezek, vagy hasonló kérdések, talán a megoldáshoz vezető útra segítik lépni a nőt, az anyát. Elsőként át kell gondolni, mit lehet tenni. Van e megoldás, tegyünk félre minden kétségbeesést, sértettséget, és gondoljunk bele párok millió vannak hasonló helyzetben, mégsem válik el mindenki.

1. Bízzuk a gyereket/babát másra! (a nagyira, nagynénire stb.) Máris van szabad időnk, kettesben. Ne essünk abba a hibába, hogy "Na akkor most nagy-takarítunk, drágám, míg porszívózok, te szedd le addig a függönyt!”
2. Beszéljünk a gondról, beszéljük meg! Közös estén (amikor a gyerek már alszik, vagy csak éppen jól eljátszik) próbáljuk felhozni a témát. Azt amit úgy érezzük meg kéne beszélni. ne támadjuk le "Már nem is vagyok nő szerinted?” "Nem is szeretsz?” Próbáljuk megértően közelíteni, hiszen, neki is pont ugyanez a problémája. tegyük félre a sértettséget.
3. Tervezzünk közös programot!
Ne gondolj nagy dologra, csak egy közös főzés. Vagy esti filmnézés. Egy hatalmas séta is jó kikapcsolódás lehet. A gyerek a kismotoron, ti meg kéz a kézben. Mozduljatok ki, lehetőség szerint ne túlzsúfolt helyre, ha nehezen nyílik meg a párod, első lépésnek jó lehet egy kissé több ember közé észrevétlen elvegyülni, de a következő kimozdulás legyen intim, csak a tiétek
4. És ha olyan szerencsétlen vagy, mint én, nincs kire bízni a gyereket, nincs intim szférád, nincs énidőd.. Ne keseredj el. A magam életéből merített tippjeim:
Lopjunk csipetnyi intimitást az életünkbe. Egy egy simítás, összenézés "az a bizonyos nézés”. A gyorsan elcsattanó csók. Ezek mind felvillanyozhatják a házaséletet.
A gyerek előtti csókról a nézetem: Hidd el, nem lesz "beteg” az a gyerek, ha látja, hogy a szülei szeretik egymást, és jó megmagyarázni a szerelmet neki, hogy mit jelent. Nálunk már a gyerek drukkol "Csókot!csókot!” – vicces tud lenni, de a lényeg, hogy a csók csattan. Az emberi érzéseket, ha elmagyarázzuk, akkor máris a fedősztori ’anya szereti apát, apa szereti anyát’. Hidd el, sokat ki lehet hozni ebből.. később akár a szexuális felvilágosítást is, a mindenféle elme-roggyant kifestők, meg könyvek helyett.
Lopjunk együttlétet az életünkbe, lopott-szex. Izgalmas tud lenni, és talán újra sikerül őrült fiatallá válni.


Ne felejtsünk el: A gyermek egy hatalmas ajándék. Sose tekintsünk rá hibásként, magunkat se okoljuk, hiszen, anyák vagyunk, akik főszerepben a gyermekünkért, a családért vagyunk.

Ám nők is vagyunk, és meg kell próbálni felpezsdíteni az életünket, hidd el menni fog!

Azért az sem árt szem előtt tartani, a férfiak is biztos megbeszélik a gondjaikat. Őket is ugyanúgy nyomasztja egy szexmentes házasság. Az intimitásra nekik is szükségük van, hiszen ettől válnak magabiztos férfivá - még ha tagadják is ezt.. 

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést.

Puszi: PinkAnyu


Ha tetszett ez a bejegyzés oszd meg másokkal is.

Stresszes vagy? Kapcsolódj ki! Kvízeket, fejtörőket itt találsz: TESZTEK, KVÍZEK

Blogom friss, naprakész Facebook oldala: PINKANYU

A Facebook legpozitívabb csoportja: POZITÍVAN ÉLŐK



 Képek: Pixabay

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Amikor a halálból jöttem vissza - Pink lelkem tükre

  Sokszor azon kapom magam, hogy mosolygok. Csak úgy, látszólag különösebb ok nélkül.