2017. november 1., szerda

Ezeket a Tündérkeresztanyákat meg kell ismerned

Ezek az egyetemista lányok a valódi Tündérkeresztanyák: a tervük olyan kórházban fekvő gyermekek jólétének javítása, akik kénytelenek tartósan távol lenni otthonuktól a kezelésük időtartama alatt. 

Ezek a szuper csajok megkerestek engem, hogy segítenék-e, nekik a projektjükben. Azonnal igent mondtam, amint megtudtam, hogy miről van szó. Nemes a cél, és úgy érzem, ezek a talpraesett lányok biztos sikerrel járnak.
Csatlakozz a kis csoporthoz egy jó, és hasznos ügy érdekében. A Tündérkeresztanyákkal beszélgettem:

Megkerestetek, egy projekttel kapcsolatosan, hogy hangotok legyek. Amint megtudtam, hogy jótékonyság, gyűjtés adakozás, igent mondtam. Miért ez? Honnét indult az ötlet? 

A Budapesti Corvinus Egyetem közgazdász, contrrolling szakirányos mesterszakos [BA1] hallgatóiként kaptuk azt a feladatot, hogy egy változásvezetési projektben vegyünk részt, ahol elméleti szakmai tudásunkat tudjuk valós környezetben alkalmazni.
Közös célként azt jelöltük meg, hogy mindezt olyan szervezetben/szervezetekben vigyük véghez, mellyel közvetlenül vagy közvetve a közjót szolgáljuk.
A tervünk célcsoportja olyan kórházban fekvő gyermekek jólétének javítása, akik kénytelenek tartósan távol lenni otthonuktól a kezelésük időtartama alatt.
Köztudott tény, hogy sajnálatos módon alapvető cikkek hiányoznak a legtöbb intézményben, mint WC papír, a papír zsebkendő, szappan, tisztítószerek, illetőleg kicsit tágabban értelmezve a gyerekeknek kifestők, színes ceruzák vagy éppen üres papírlapok. Továbbá, nyilvánvaló, hogy a legtöbb szülő végig szeretne ott lenni gyermeke mellett, habár erre korlátozottak a lehetőségek, hiszen esélye sincs arra, hogy a konformitás érzésével tegye mindezt, a földön vagy esetleg egy széken aludva éjszakánként aligha lehet ezt kivitelezni.

Mi a rövidtávú, elsődleges célotok a projekttel?

Mindenképpen szeretnénk kiemelni, hogy hosszú távra tervezünk, rövid távú célunk egy olyan kezdeményezés létrehozása, melyben megfelelő számú embert sikerült toboroznunk a projekt sikeressége érdekében.

És a hosszútávú tervekről bővebben mesélnél?

Hosszabb távon lelkes önkéntesekkel karöltve egy olyan változást létrehozni, mely nagyban hozzájárul a hétköznapi, kórházban fekvő szülők és gyermekek elégedettségének javításában, a gyermekek nem csak fizikai, de mentális jólétének előtérbe helyezésében, azaz egy olyan fenntartható rendszert kialakítani, amely a projektünk befejeztével is tovább működik.

Pontosan kiket kerestek, és mivel tudnának segíteni nektek?

Önkénteseket, akik opcionális módon a projekt hosszú távú megvalósításában segítenek és/vagy adományok ajándékozásával teszik mindezt.
Olyan támogató vállalatokat, akik higiéniás szerekkel, a korábban felsorolt háztartásban is megtalálható termékekkel tudnák hosszú távon támogatni a kórházakat, és olyan támogatókat, akik az összegyűjtött adományok elszállításában/ logisztikájában tudnának támogatást nyújtani.
(Kizárólag új/bontatlan/értékkel bíró termékekben gondolkozunk, nem pénzzel való hozzájárulásra!)


Miért pont a Bethesda Gyermekkórház? 

A projektünk során nem kizárólag egy kórházra szeretnénk koncentrálni, minél több szervezetet szeretnénk felkeresni és felmérni a megvalósíthatósági hátteret, annak függvényében, ahol erre szükség van.

Mik azok a tárgyak, játékok, használati eszközök amit gyűjtötök? Ezt úgy kell elképzelni, mint a cipős doboz akciókat? 

Mindennapi használati cikkek, értjük ez alatt: tányérok, poharak, bögrék, tisztítószerek, papír zsebkendő, WC papír, szalvéta, ágy helyettesítésére felfújható matrac, kreatív foglalkozást segítő eszközök (rajzeszközök, festék, fonalak stb.)
Fontos! Pénzt, ruhaneműt, játékokat és plüss állatokat viszont nem tudunk elfogadni.

Hogyan fogjátok az összegyűjtött játékokat adományokat eljuttatni? 

Különböző jótékonykodás céljából létrejött csoportokra számítunk, akik mind a gyűjtés, mind pedig a logisztikai háttérben segítséget nyújtanak majd. (pl. Szeretetvonal, Adjkirály…)

Hol lehet csatlakozni hozzátok? 

A projektre való toborzás időtartama a következő: 2017.10.04.-11.25.
Amennyiben sikerült felkeltenünk az érdeklődést, a következő e-mail címen várjuk, hogy felvegyék velünk a kapcsolatot: tunderkeresztanyak@gmail.com 

A gyűjtőpont a Bethesda kórházban, a teherportán vagy a személyi főportán lehet leadni az adományokat. November 6 és 10 között, hétköznap 8-16 óráig.

Köszönöm a Tündérkeresztányaknak a sok-sok hasznos infót!


Csatlakozz te, segítsd a jó ügyet!


Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést.


Puszi: PinkAnyu


Ha tetszett ez a bejegyzés oszd meg másokkal is.

Stresszes vagy? Kapcsolódj ki! Kvízeket, fejtörőket itt találsz: TESZTEK, KVÍZEK

Blogom friss, naprakész Facebook oldala: PINKANYU

A Facebook legpozitívabb csoportja: POZITÍVAN ÉLŐK



(Képek forrása: Nyitókép/pixabay.com, a bejegyzésben szereplő kép Zsófitól)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Amikor a halálból jöttem vissza - Pink lelkem tükre

  Sokszor azon kapom magam, hogy mosolygok. Csak úgy, látszólag különösebb ok nélkül.