2019. február 8., péntek

A legegyszerűbb Bálint-napi dekoráció

Ezt a dekorációt a hat éves kisfiam készítette el. Ha nem is vagy valami "csináldmagad" szupersztár, akkor is el tudod készíteni.

Imádunk dekorálni, kézműveskedni, és együtt dolgozni. (Nem kell hozzá különösebb ünnep, de azért ösztönzőnek nagyon jó)
Kisfiam életében először most használt tűt
, igazi hímző tűt (annyiban tér el a varró tűtől, hogy nagyobb méretű, így könnyebben tudott bánni vele a kisfiam.) meg kell valljam, tudtam eddig is hogy ügyes, de most elvarázsolt. 


A figyelem összpontosítására is alkalmas ez a dekoráció, ugyanis a hat évesem annyira figyelt, hogy a kis nyelvét is kidugta közben. Imádtam nézni miként ügyeskedik. Anyai szívemnek ez azért is különösen kedves, mert eredeti szakmámat nézve nőiruha-készítő vagyok (imádtam szabni varrni, saját magamnak egyedi ruhákat megálmodni, majd elkészíteni). 


Amire szükséged lesz:

- Filc dekoráció 300-500 Ft között mozognak/csomag (Bálint-nap miatt is tettünk bele szívecskéket, de szerintem tavaszvárás címszó alatt is jól mutatnak a mintában)
- Hímző fonál, színben a dekorációhoz passzoló
- Egy nagyobb méretű varrótű, vagy hímzőtű
- Pár darab gyöngy (mi fagyöngyöt használtunk) 
- PomPom 15-20 mm-es
- Olló
és határtalan türelem.. - ez barokkos túlzás, mert pofonegyszerű az elkészítése.


Sorban letettük a földre, a filc dekorációkat, hogy milyen sorrendben kövessék azok egymást. Figyeltünk a színek harmóniájára.


Elkészítés:

Sorra felfűzöd a dekorációkat, kb 1-1 cm távolságra egymástól. A filc dekoráció nem csúszik le, a gyöngy viszont hamar "liftezésbe" kezdene, hogy ezt megakadályozd, kétszer kell a hímzőfonalat átfűzni a gyöngyön, így mozgatható is, hogy pontosan a helyére húzhasd, és mégsem fog lecsúszni magától. 
A filc dekorációkat úgy fűzd fel, hogy az anyagban haladjon a hímzőfonál, ne látszódjon ki egyik oldalról sem. (ez a kisfiamnak profin ment, úgyhogy hajrá!)

A legutolsó "láncszem" felfűzése után kis akasztót kötöttünk (egy hurkot), hogy szétnyitott gemkapocs segítségével bárhová fel lehessen akasztani.

Ha olyan dekorációt választasz, ami középen lyukas, mint a mi esetünkben a virág, úgy a hímzőfonal vezetésénél ügyelj arra, hogy az végig az anyagban haladjon, így (szaggatott piros vonallal berajzoltam):

A sorrendek variálhatóak tetszés szerint. Nekünk ilyenek lettek:




Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést.


Puszi: PinkAnyu


Ha tetszett ez a bejegyzés oszd meg másokkal is.

Stresszes vagy? Kapcsolódj ki! Kvízeket, fejtörőket itt találsz: TESZTEK, KVÍZEK

Blogom friss, naprakész Facebook oldala: PINKANYU

A Facebook legpozitívabb csoportja: POZITÍVAN ÉLŐK



Képek forrása: saját képek 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Amikor a halálból jöttem vissza - Pink lelkem tükre

  Sokszor azon kapom magam, hogy mosolygok. Csak úgy, látszólag különösebb ok nélkül.