2020. november 23., hétfő

Összekovácsol, megmozgat, inspirál és támogat - Ő Mara, a CREATE&DONATE Program megálmodója

 

A gyermekeinkért dolgozunk, az ő jövőjük, a miénk is, avagy amikor egy vállalkozásnak "gyermeke" születik.

Egy vállalkozó édesanya új kreatív szolgáltatással lép a hazai piacra. Az újdonság mellett, ami a CreateBox nevet kapta, hazánkban egyedülálló. Ez az édesanya iskolás gyermekeket támogat a CREATE&DONATE programmal. Marával beszélgettem a budapesti 22. kerület HobbyKreativ bolt tulajdonosával, a Create yourself anyjával. 

Aki él és mozog a 22. kerületben, az mind tudja, hogy ki vagy Te, ki az a Mara. Te egy olyan nő vagy, mint én, vagy mint bárki más, de mégis olyan valaki, akit nem lehet elfelejteni. Összekovácsolsz, megmozgatsz, inspirálsz, és támogatsz.  (Mara csak mosolyog, azon, amit tőlem hall, azzal a kedves anyai mosollyal.) Mesélnél nekem a munkádról, a jótékonyságról?

- Rengeteg adományozásban volt részem. Ezek mind felemelő érzések, a beléjük fektetett szervezői munka is elhalványul ilyenkor. Sokféleképpen igyekszem segíteni itt a 22. kerületen belül, a legemlékezetesebb mégis egy különleges adományozás volt. Annak a tudata, amikor egy gyermek szeptemberben felemelt fejjel, büszkén ment be szeptemberben az iskolába, mert elmondhatta, hogy ő volt nyaralni Balatonon. Tudod, amikor kérdezik, hogy „Merre voltál nyaralni?”.. és ezt a gyermeket nem kuncogták ki, nem nézték le, mert “csóró”, hogy még nyaralni sem volt.
Bevallom, ez olyan érzés, amit nem tudok szavakkal leírni. Pedig, mi csak egy kis pluszt adományoztunk egy 9 éves gyerkőcnek, és így valahogyan az egész családjának is. Hiszem, hogy ez, élete egyik legmeghatározóbb élményévé lett, amiből sokáig tud táplálkozni és erőt meríteni a jövőben is. Tudod, akkor nyaralt először.

Egy kis plusz. Ez kéne sokaknak, ám a világunk nagyon pénz-orientált. Mindennek a mozgatórugója a pénz, és a haszon. Te mit tapasztalsz édesanyaként, akinek épp középiskolás a nagyobbik gyermeke?

- Saját tapasztalatom, hogy a különórák, a szalagavató, a felszerelések…  ezek mind megterhelőek a családi kasszára nézve, főleg, ha valaki egyedülálló anya, vagy apa. Egy-egy különóra, nem tűnik elérhetetlennek, de a szűkösebb anyagi körülmények között élőknek, nagy kiadások ezek. A mindennapok kiadásaiba nehéz beilleszteni, hogy melyik csekket adja fel később a szülő, mert kell az angol különóra. Nem egyszer kaptam fejhez magam is így a felnőtté válás kapujában álló nagyobb gyermekemmel, "hogy Úristenem, mégis mekkora költségekkel számoljak?". És ilyenkor eszembe jutnak azok, akik nehezebb körülmények között élnek, mint az átlag.


Jól ismerlek téged, és sokszor hosszasan beszélgettünk a benned érlelődő tervekről, hogy a virágzó vállalkozásodnak legyen egy „gyermeke”. Ugye mondhatom így? Mindent megteszel a gyermekeid jövőjéért: fejlesztés, élmények, különórák, igazi védelmező anyatigris vagy.

- Igen, mi anyukák már csak ilyenek vagyunk. Mindent a gyermekeikért teszünk, és hiszek abban, hogy így tesz minden anya szerte a világban. Ebből a hitemből született meg a CreateBox ötlete.

A CreateBox újdonság Magyarországon, egy alkotásra ösztönző kreatív csomag. Amikor ránézek a logóra, nekem sok minden jut eszembe: gyermek, természet-zöld, alkotás, szeretet. Úgy érzem, ebben a logóban minden benne van. Mitől különlegesek még ezek a Box-ok?

- Szeretnénk az alkotó csomagokkal megmutatni, hogy bárki, tényleg akárki képes alkotni, kreatívnak lenni. Bárki, legyen felnőtt, óvodás vagy iskolás. Sokszor csak egy kis inspiráció hiányzik, egy szikra, hogy hogyan induljunk el. Ez a szikra a CreateBox.

Hogyan kell elképzelni egy csomagot, hiszen vannak olyanok, akiknek még az olló is kiesik a kezükből…?

- Ezekben a Box-okban minden alapanyag megtalálható, amit a termék fotóján látni lehet. Ettől el is lehet rugaszkodni, vagy pont ugyanazt elkészíteni. Az a tapasztalatom sok Workshop-pal a hátam mögött, hogy sokszor elég egy kiindulási pont is, aztán még a legbátortalanabbaknak is szárnyra kap a fantáziája. Remekművek kerülnek ki olyan emberek kezei közül, akik akkor fogtak először ragasztópisztolyt a kezükbe, sokszor ők maguk ámulnak, mert nem hittek magukban. Én mindig hiszek az alkotás élményében. 

Mesélj nekem egy picit a CREATE&DONATE programodról, ami szorosan kacsolódik a az eddigi és az új webáruházadhoz is. Ez az új vállalkozásod is, nem csak a bevételről szól, hanem egy olyan „gyermeked”, ami a jövő nemzedékének lehetne, támasza egy kis plusz lehetősége. Mit kell tudni erről a programról?

- Valóban nagyon régóta érlelődött a gondolat, de várni szerettem volna a fiam 18. születésnapjáig. Mert ez egy útravaló lenne neki, vagy valami ilyesmi. Úgy tudnám a legjobban megfogalmazni, hogy minden munka, amit végzünk, a gyerekeinkért van. Ezért csináltam eddig is, meg ezután is ezért dolgozom. Viszont ez a CreateBox abban kicsit más, hogy ez neki készült, és később majd a testvérének is.  
Hálát adok a Jó Istennek, hogy én abban a helyzetben vagyok, hogy van munkám, vannak vállalkozásaim. A nagy, 18 éves fiam el tudott menni az osztálykirándulásra, fog tudni táncolni a szalagavató bálján, le tud tenni két nyelvvizsgát, mert tud járni magántanárhoz. Való igaz, hogy ezért rengeteget dolgozok is, de kiért nem, ha nem a gyerekeinkért?  Mindeközben látom, sokan milyen korlátokkal küzdenek meg a mindennapokban. Az anyagi korlátok miatt sok gyermek nem teheti meg a fenti dolgokat.
A CREATE&DONATE Programban ez a webáruház a kereskedelmi vonalán keresztül az oktatás, a fejlesztés, és az élményekhez jutást szeretné támogatni, valamint segítséget nyújtani azoknak, akiknek szükségük van egy kicsi pluszra.

Röviden támogatás, élmények adása, és egy pici plusz?

- Igen. A CREATE&DONATE Program segítséget nyújt. Támogatást, hogy legyen meg az a 10 óra matek korrepetálás, hogy legyen meg az a nyelvvizsga, hogy igenis tudjon elmenni, kirándulni az osztálytársaival, hogy tudjon táncolni a saját szalagavató bálján...  

Hogyan működik ez a gyakorlatban?

-  Minden Box megvásárlásával, egy vagy több gyermek jut plusz oktatáshoz, fejlesztéshez, és élményekhez. Ugyanis a Create Yourself Kft. -hez tartozó webáruházak, a createbox.hu 2019. december 31-ig minden eladott CREATEbox -ból befolyt bevételének 5 % -át, a hobbykreativ.hu az éves nettó árbevételének 0,5 %-át, és a karacsonydekor.hu az éves nettó árbevételének 0,5 %-át adományozásra ajánlja fel. Az összegyűlt adományok a Budafoki Közösségi Tér Egyesület számlájára érkezik be. Az Egyesület email címéről bárkinek lehetősége van kérelem formanyomtatványt kérni és azt kitöltve visszaküldeni elbírálásra. Az Egyesület emellett szorosan együttműködik jelenleg is a helyi védőnői szolgálattal.    


Hogyan fog eldőlni az, hogy melyik gyermek kapja a támogatást?

- A Budafoki Közösségi Tér Egyesület alapítótagjai közül, random sorsolással kiválasztott három tag kéthavonta összeül egy meghívott védőnővel vagy szociális munkaterületen dolgozóval, és együtt döntenek – a kérelmező személyek kilétének tudta nélkül – a befolyt adomány elosztásáról.  
Szeretném, szeretnénk, hogy a programunk minél több emberhez eljusson, hogy minél több gyereknek tudjunk segíteni, és minél többen csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz, akár támogatóként is. 

 

 

Remélem sokan csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, hogy minél több gyermeket segíthessen a CREATE&DONATE program


Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést!

*Nem szponzorált tartalom!


Puszi: PinkAnyu

 

Ha tetszett ez a bejegyzés oszd meg másokkal is.

 

Blogom friss, naprakész Facebook oldala: PINKANYU

 

A Facebook legpozitívabb csoportja: POZITÍVAN ÉLŐK

 

 

 

 

Képek forrása: createbox webáruház

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Amikor a halálból jöttem vissza - Pink lelkem tükre

  Sokszor azon kapom magam, hogy mosolygok. Csak úgy, látszólag különösebb ok nélkül.